Götaleden i Göteborg fick Stora Samhällsbyggarpriset

Götaleden i Göteborg med Vägverket Region Väst som byggherre vann årets Stora Samhällsbyggarpris, som delades ut i samband med Samhällsbyggardagen i Stockholms stadshus igår kväll. Götaleden har åter gett invånarna i Göteborg fri tillgång till kajerna samtidigt som den nu tar hand om 50.000 av de 65.000 fordon som förut trafikerade Södra Älvstranden.

Stora Samhällsbyggarpriset delas ut av samhällsbyggnadssektorns branschorganisationer och den statliga Byggkommittén. Priset är branschens främsta utmärkelse och tilldelas en byggnad eller en anläggning av hög kvalitet som tillkommit genom en föredömlig samverkan mellan de olika aktörerna i samhällsbyggnadsprocessen.

Juryns motivering:

”Projektet Götaleden ger Göteborg en unik möjlighet att utveckla den centrala staden i kontakt med älven. Vägverket Region Väst har genomfört detta stora och komplicerade anläggningsprojekt i innerstadsmiljö med en mycket medveten målstyrning med tydliga strategier för kvalitet, säkerhet och samarbete. Störningar minimerades genom kontinuerlig dialog med omkringboende och myndigheter.

Lämna ett svar